Lekker veilig: groenten fermenteren

Cursus of workshop
donderdag 17 september 2020

Zuurkool ken je waarschijnlijk wel, en misschien heb je het ooit al eens zelf  helemaal klaargemaakt: de witte kool  in reepjes versnijden , het  pletten en kneden van de repen  in zoutwater , het  opleggen  met jeneverbesjes,…en dan het lange wachten… de rauwe groentenreepjes tijd geven om te fermenteren met als kroon op je werk  de typische  smaak en lichtverteerbaarheid ,. een ware lekkernij voor de liefhebbers, met als klap op de vuurpijl boordevol  probiotica of darmvriendelijke melkzuurbacteriën,  goed  een gezonde darmflora.Vandaag fermenteren we  seizoensgroenten, proeven we van reeds gefermenteerde worteltjes, kimchi, zuurkool, rode kool,….Breng zeker een paar goed hersluitbare glazen of aarden bokalen mee, bij voorkeur met een (Weckpotten met grote vulopening en  klemdeksel met rubberen ring zijn ideaal.)-Heb je een overschot aan oogst uit  je groentetuin dan mag je er  zeker wat van meebrengen om te verwerken en te delen.Ingeval  fysiek afstand en handhygiëne op dat moment nog nageleefd moeten worden (COVI-19) is het best ook je persoonlijke  rasp ,  scherp keukenmesje , groentensnijplankje , short en  keukenhanddoek mee te brengen.

LDC Ter Vlierbeke

Rustoordlaan 3, 3010 Kessel-Lo

gratis
016 55 55 11