Andere informatie nodig?

Afdelingsvrijwilligers woonzorgcentrum Edouard Remy

Woonzorgcentrum Edouard Remy ligt in het centrum van Leuven en biedt plaats aan 182 bewoners. Om onze bewoners een aangename, boeiende en huiselijke leefomgeving te bieden, organiseren we diverse activiteiten. Op onze afdelingen werken personeel en vrijwilligers samen om onze bewoners een leuke dag te bezorgen.

Waarom werken we met vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn een grote meerwaarde bij Zorg Leuven. Ze zorgen voor die extraatjes die voor onze bewoners veel verschil maken. Vrijwilligers maken tijd voor onze bewoners, geven hen aandacht en helpen hen op weg. We werken graag samen met vrijwilligers, omdat ze van nature sociaal en gemotiveerd zijn.

Wat doe je als afdelingsvrijwilliger?

Als afdelingsvrijwilliger werk je 1 of 2 halve dagen op een afdeling met 30 bewoners. Je wordt ondersteund door zorgpersoneel en animatoren, zodat je de afdeling en de bewoners goed leert kennen.

Samen maken we bijvoorbeeld van het ontbijt een gezellig moment. Dat kan met leuke babbels, door muziek op te zetten of wat te vertellen uit de krant. Onze bewoners vinden het fijn dat ze op de afdelingsvrijwilligers kunnen rekenen voor wat extra hulp: een kleine “commissie” doen in de stad, een bril laten herstellen, even een wandeling gaan maken,... Daarnaast kan je ook een handje helpen bij de activiteiten van de animatie. Dat kan zowel in groep met een bingo of een quiz, maar zeker ook individueel door een bewoner op weg te helpen met breien, een kruiswoordraadsel mee op te lossen,…

Maak deel uit van onze vrijwilligersploeg!

Je komt terecht in een organisatie waar vrijwilligerswerk leeft en goed ondersteund wordt. Elk jaar maken we werk van een leuke sfeer met een etentje en een receptie voor alle vrijwilligers. We bieden ook vormingen aan, bijvoorbeeld over dementie of het hanteren van een rolstoel. Elke vrijwilliger heeft zowat z’n taak in onze ploeg. We weten namelijk dat vrijwilligerswerk best vertrekt vanuit je eigen interesse. Heb je eerder zin om te helpen in ons restaurant en cafetaria, of help je graag bij uitstappen? Laat het ons weten!

Heb je interesse?

Heel fijn! Kom gerust eens langs bij woonzorgcentrum Edouard Remy, Andreas Vesaliusstraat 10/1 in Leuven, bel 016 24 84 20 of mail naar edouardremy@zorgleuven.be. We zoeken samen naar een leuke vrijwilligersuitdaging voor jou.