Gezinnen

Wij bieden zorg voor:

Andere informatie nodig?

Poetsdienst

Je woont nog thuis, maar kan wel een helpende hand gebruiken bij het poetsen? Onze huishoudhulpen zorgen voor de schoonmaak van je huis en helpen je bij het wassen en strijken.

Hoe kan je een aanvraag doen voor onze poetsdienst?

Bel Zorgzeker op het nummer 016 55 55 55 of mail naar aanvraag@zorgleuven.be.

Een maatschappelijk werker komt dan bij je langs, informeert je over de werking van poetshulp en luistert naar jouw noden, verwachtingen en wensen. Jullie bespreken samen wat mogelijk is. Je moet er wel rekening mee houden dat er een wachttijd kan zijn.

Wanneer en hoe vaak komt je poetshulp langs?

Wij bieden poetshulp aan op weekdagen, zowel in de voor- als namiddag. Onze maatschappelijk werker bekijkt samen met jou en op basis van jouw noden hoe vaak en wanneer onze poetshulp langskomt. Elke twee jaar krijg je een andere poetshulp. Als jouw poetshulp om een of andere reden niet kan komen, dan proberen wij een vervanger te sturen.

Hoeveel kost poetshulp?

Wij werken met twee systemen voor poetshulp: dienstencheques of een factuur. Onze maatschappelijk werker doet eerst een financieel onderzoek om te bekijken welk systeem voor jou het goedkoopste is.

Dienstencheques

Voor poetshulp met dienstencheques betaal je één dienstencheque per gepresteerd uur. Eén dienstencheque kost 9 euro, maar je geniet ook nog van een fiscaal voordeel. Voor de eerste 156 dienstencheques per persoon geniet je een belastingvermindering van €2,70 per cheque. 

Factuur

Wanneer uit ons financieel onderzoek, aan de hand van een interne bijdrageschaal van Zorg Leuven, door de maatschappelijk werker blijkt dat je minder moet betalen dan het bedrag van een dienstencheque, krijg je maandelijks een factuur. Die betaal je via overschrijving of domiciliëring. Onze maatschappelijk werker komt minstens één keer om de twee jaar op huisbezoek om je zorgvraag te herbekijken en eventueel de prijs te herberekenen.