Gezinnen

Wij bieden zorg voor:

Andere informatie nodig?

Poetsdienst

Wat doen we voor jou? We maken je woning schoon en helpen je bij het wassen en strijken.

Hoe kan je een beroep op de poetsdienst doen?

Heel eenvoudig: door ons te bellen. Een maatschappelijk werker komt dan bij je langs, informeert je over de werking van poetshulp en luistert naar jouw noden, verwachtingen en wensen. Jullie bespreken samen wat mogelijk is. Je moet er wel rekening mee houden dat er een wachttijd kan zijn.

Wanneer en hoe vaak komen wij langs?

Poetshulp wordt aangeboden op weekdagen, zowel in de voor- als namiddag. De maatschappelijk werker bekijkt samen met jou op basis van jouw noden hoe vaak en wanneer de poetshulp langskomt. Elke twee jaar krijg je een andere poetshulp. Als jouw poetshulp om een of andere reden niet kan komen, dan proberen wij een vervanger te sturen.

Hoeveel kost het?

Voor poetshulp met dienstencheques betaal je één dienstencheque per gepresteerd uur. Indien blijkt uit het financieel onderzoek door de maatschappelijk werker dat je minder moet betalen dan het bedrag van een dienstencheque, volgens een interne bijdrageschaal van Zorg Leuven, krijg je maandelijks een factuur. Die betaal je via overschrijving of domiciliëring. De maatschappelijk werker komt minstens een keer om de twee jaar op huisbezoek om je zorgvraag te herbekijken en eventueel de prijs te herberekenen.