Gezinnen

Wij bieden zorg voor:

Andere informatie nodig?

Poetsdienst

De mensen van de poetsdienst helpen de bewoonde delen van de woning te onderhouden. Je betaalt een bijdrage per uur afhankelijk van je inkomen. Zorg Leuven biedt ook poetshulp via het systeem van dienstencheques.

Hoe kan je een beroep op de poetsdienst doen?

Heel eenvoudig: door ons te bellen. Een maatschappelijk werker komt dan bij je langs, informeert je over de werking van poetshulp en luistert naar jouw noden, verwachtingen en wensen. Jullie bespreken samen wat mogelijk is. Je moet er wel rekening mee houden dat er een wachttijd kan zijn.

Wanneer en hoe vaak komen wij langs?

Poetshulp wordt aangeboden op weekdagen, zowel in de voor- als namiddag. De maatschappelijk werker beslist op basis van jouw noden over de frequentie en het tijdstip. Elke twee jaar krijg je een andere poetshulp. Als jouw poetshulp om een of andere reden niet kan komen, dan proberen wij een vervanger te sturen.

Hoeveel kost het?

Dat hangt af van je inkomen en de gezinstoestand. De maatschappelijk werker berekent de prijs per uur op basis van een bijdrageschaal van Zorg Leuven. Elk jaar wordt de prijs per uur opnieuw berekend. Als je meer moet betalen dan het bedrag van een dienstencheque, is het voordeliger om met dienstencheques te betalen.

Hoe moet je betalen?

Dat hangt af van de prijs die je moet betalen.

  • Minder dan het bedrag van een dienstencheque: moet je volgens de bijdrageschaal van Zorg Leuven minder dan het bedrag van een dienstencheque betalen, dan krijg je maandelijks een factuur. Die betaal je via overschrijving of domiciliëring. 
  • Meer dan het bedrag van een dienstencheque: moet je volgens de Zorg Leuven-bijdrageschaal meer dan het bedrag van een dienstencheque betalen, dan zijn dienstencheques het voordeligst. Je betaalt dan per gepresteerd uur een dienstencheque.