Gezinnen

Wij bieden zorg voor:

Andere informatie nodig?

Gezinszorg

Je woont thuis, maar kan wat extra hulp gebruiken? Dan kan je beroep doen op gezinszorg van thuiszorg.

Wij bieden: 

  • Persoonlijke zorg
    Wij helpen je bij het wassen, aankleden en toiletbezoek; doen eenvoudige voet- en haarverzorging; verlenen bijstand bij en zien toe op de inname van voorgeschreven medicijnen (geen inspuitingen); ...
  • Ondersteuning
    Wij begeleiden je bij bezoeken aan de dokter, kapper of pedicure; stimuleren je zelfstandigheid, helpen bij zinvolle tijdsbesteding; ...
  • Hulp in het huishouden
    Wij maken maaltijden klaar; doen de afwas; wassen en strijken; verschonen de bedden; wassen de ramen; doen boodschappen (alleen of samen); vangen de kinderen op; bieden hulp bij administratieve verplichtingen; ... Een maatschappelijk werker bepaalt samen met jou in welke mate er gepoetst moet worden.

Wanneer en hoe vaak komen wij langs?

De maatschappelijk werker bespreekt samen met jou je noden en bekijkt dan hoe vaak en wanneer de verzorgende precies bij je langskomt.
Jaarlijks krijg je een andere verzorgende toegewezen. Als jouw verzorgende om een of andere reden niet kan komen, dan proberen wij een vervanger te sturen.

Hoeveel kost gezinszorg?

De prijs hangt af van je inkomen en je gezinstoestand. Onze maatschappelijk werker berekent voor jou de prijs per uur op basis van een wettelijke bijdrageschaal. Je betaalt maandelijks, via overschrijving of domiciliëring. De maatschappelijk werker komt minstens een keer per jaar opnieuw op huisbezoek om je zorgvraag te herbekijken en de prijs te herberekenen. Aarzel niet om ons zelf sneller te contacteren als je zorgvraag wijzigt.

Gezinszorg aanvragen?

Neem contact op met Zorgzeker via 016 55 55 55 of aanvraag@zorgleuven.be . Een maatschappelijk werker komt dan bij je langs, informeert je over de werking van gezinszorg en luistert naar jouw noden, verwachtingen en wensen. Jullie bespreken samen wat mogelijk is.