Nieuws

Zorg Leuven staat UZ Leuven en Heilig Hart ziekenhuis bij in het opvangen van herstellende COVID-patiënten

vrijdag 27 november

De druk op de ziekenhuizen is groot. Daarom bekeek Zorg Leuven of ze tijdelijk enkele post-COVID-patiënten kan opnemen en verzorgen in haar woonzorgcentra om hen de kans te geven verder te revalideren zolang ze nog niet naar huis kunnen. Woonzorgcentra Ter Putkapelle en Edouard Remy kunnen elk tijdelijk de zorg opnemen voor vier post-COVID-patiënten.

Leven in een woonzorgcentrum in coronatijden: psychosociale ondersteuning van bewoners van woonzorgcentrum

vrijdag 27 november

De coronacrisis heeft ieders leven dooreen geschud. Ook mentaal weegt de situatie door. Dat is zeker ook het geval voor mensen die in een woonzorgcentrum wonen. Afstand moeten houden, weinig of geen bezoek kunnen ontvangen en afscheid nemen van andere bewoners: emotioneel en mentaal vraagt deze situatie erg veel. Het is belangrijk om samen te kunnen verwerken wat er gebeurd is en nog gebeurt.

Nieuwe bezoekersregeling woonzorgcentra

donderdag 29 oktober

Op dinsdag 27 oktober scherpte de Vlaamse regering de regels die gelden in het woonzorgcentrum aan en besliste om het aantal bezoekers per bewoner te beperken.

Voor Zorg Leuven staan het welzijn en de veiligheid van onze bewoners voorop. Bezoek is voor hen ontzettend belangrijk. Met onze woonzorgcentra willen we zo goed mogelijk tegemoet komen aan de veiligheidsmaatregelen én de wensen van de bewoners. Daarom beperken we bezoek tot twee personen die steeds een mondmasker dragen en minstens anderhalve meter afstand houden, maar die wel beide om de twee weken mogen wisselen. 

Zorg Leuven vaccineert medewerkers en vrijwilligers tegen seizoensgriep

maandag 26 oktober

De afgelopen maanden werd Zorg Leuven als zorgorganisatie erg op de proef gesteld in de strijd tegen het coronavirus. Zowel in de woonzorgcentra als in de assistentiewoningen, thuiszorg en kinderopvang zet Zorg Leuven alles op alles om het coronavirus buiten te houden. Met het griepseizoen voor de deur biedt de zorgorganisatie al haar medewerkers en vrijwilligers een gratis griepvaccin aan. Maar liefst 728 medewerkers en vrijwilligers tekenden in op dat aanbod.

Kinderdagverblijf De Girafant blaast 10 kaarsjes uit

dinsdag 29 september

10 jaar geleden opende kinderdagverblijf De Girafant voor het eerst zijn deuren. Daarom organiseert Zorg Leuven samen met en voor de opvangkinderen, hun ouders en de medewerkers van het kinderdagverblijf op dinsdag 29 september een coronaproof verjaardagsfeest. Een heuse kinderboerderij strijkt neer in de voortuin van het kinderdagverblijf om er een onvergetelijke dag van te maken.

Bewoner woonzorgcentrum Ter Vlierbeke besmet met het coronavirus

dinsdag 29 september

UPDATE 08/10/2020: WZC Ter Vlierbeke is vrij van besmettingen.

Zondagavond testte een bewoner van woonzorgcentrum Ter Vlierbeke positief. We ontdekten de besmetting via contact tracing, waardoor we onmiddellijk een test gedaan hebben. De bewoner vertoont geen symptomen en stelt het goed.  

De draaiboeken liggen klaar en de procedures worden gevolgd. Al het nodige is onmiddellijk in werking gesteld. Alle medebewoners zijn getest en blijken gelukkig niet besmet te zijn. De medewerkers die op deze afdeling werken of vorige week gewerkt hebben, worden vanmiddag getest.

De bewoners, families en medewerkers zijn onmiddellijk ingelicht en worden met de nodige ondersteuning omringd.

Virtueel praatcafé dementie

dinsdag 1 september

Woensdag 23 september 2020 om 16.00

Ben je mantelzorger van een persoon met dementie? Maak je je zorgen of heb je je zorgen gemaakt tijdens de COVID-19-crisis over je eigen welzijn of dat van je geliefde? Zit je nog met enkele prangende vragen of bekommernissen waar je geen antwoord op vindt? Wil je graag van mening wisselen met andere mantelzorgers en andere experten?

Aanpassing bezoekersregeling woonzorgcentra naar aanleiding van stijgende coronacijfers

vrijdag 24 juli

Naar aanleiding van het stijgend aantal COVID-19-besmettingen beslisten we bij Zorg Leuven om onze maatregelen omtrent het bezoek in onze woonzorgcentra opnieuw aan te scherpen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

We sommen in dit artikel de concrete maatregelen voor je op.