Nieuws

VACATURE : COORDINEREND EN RAADGEVEND ARTS (CRA)

vrijdag 6 september

Om een goede dienstverlening te garanderen zijn we voor onze woonzorgcentra te Wilsele en Kessel-Lo op zoek naar een coördinerend en raadgevend arts op zelfstandige basis.  Solliciteer uiterlijk op 6 oktober 2019 via e-mail aan HR@zorgleuven.be. Voeg een korte motivatiebrief en je CV toe en naar welk woonzorgcentrum je interesse uitgaat. Vervolgens contacteert de betreffende directeur je voor een gesprek.

ARTHUR – een levensverhaal als geen ander

woensdag 28 augustus

Vandaag stelt Denise Keustermans haar boek ARTHUR – een levensverhaal als geen ander voor in woonzorgcentrum Ter Vlierbeke. Het boek vertelt, zoals de titel doet uitschijnen, het levensverhaal van Arthur Meurrens (90), die in Ter Vlierbeke verblijft. Arthur Meurrens werd geboren in 1929 en kreeg als jonge baby kinderverlamming. Ondanks zijn beperking – hij heeft nooit kunnen lopen en zit zijn hele leven al in een rolstoel – is Arthur Meurrens een actieve man met een positieve ingesteldheid.

Dag van de Mantelzorg 2019

donderdag 20 juni

Mantelzorger worden overkomt je doordat iemand uit je omgeving zorgbehoevend wordt: een partner, een kind, een broer of zus, een vriend(in) of zelfs een buur.  Voor de professionele hulpverlening vormen mantelzorgers heel waardevolle partners. Zij vervullen allerlei taken in en rond het huis, en zijn een belangrijke sociale steun en aanspreekpunt, zowel voor de hulpverlener als voor de zorgbehoevende. Anderzijds  betekent mantelzorg ook steeds een balans zoeken tussen verschillende rollen die zij vervullen als verzorgende, partner, werknemer, (groot)ouder, …. Zorg Leuven vond dan ook dat de mantelzorgers van Leuven een verwenmoment verdienden om even de batterijen te kunnen opladen. Zij zijn onze partners, onze echte helden!

Uniek project: kinderopvang in woonzorgcentrum Ter Putkapelle

donderdag 20 juni

Door de interne bundeling van krachten op gebied van kinderopvang en ouderenzorg maakt Zorg Leuven binnenkort nog meer mogelijk. In een nieuw uniek project heeft de organisatie zich voorgenomen om over de afdelingen en generaties heen de handen in elkaar te slaan. In het woonzorgcentrum Ter Putkapelle in Wilsele zal er een ruimte huiselijk ingericht worden voor de opvang van 13 kinderen. Kinderen en de oudere bewoners zullen elk hun eigen leefruimte en privacy hebben, maar wel de mogelijkheid om elkaar op te zoeken en leuke dingen te doen samen.