Nieuws

Dit was Dag van de Zorg 2019

dinsdag 9 april

Op de Dag van de Zorg kon je oud Wilsele in de expo "Ons dorp doorheen de jaren" herbeleven en een assistentiewoning of een kamer in het woonzorgcentrum bezoeken. Aan de algemene stand stelden we de dienstverlening van Zorg Leuven voor. Bij de stand van de personeelsdienst kon men zich informeren over onze openstaande vacatures. In de kleinere lokalen plaatsten de verschillende departementen zich in de kijker. Dat deden ze aan de hand van beweegsessies, een heuse kinderkamer met fruitpap, een buurtwerkspel en een levensgrote beleeftafel. Voor de jongsten was er kindergrime, een springkasteel, volksspelen en nog veel meer.

Dag van de Zorg 2019

maandag 4 maart

Ontdek ons dorp in Ter Putkapelle tijdens de Dag van de Zorg 2019.

Herbeleef oud Wilsele in de expo "Ons dorp doorheen de jaren", bezoek een assistentiewoning of een kamer in het woonzorgcentrum.

Breng gerust familie en vrienden mee. Wij voorzien taart, koffie en een gratis wafel voor elke bezoeker. Voor de jongsten voorzien we kindergrime, een springkasteel, volksspelen en nog veel meer. Zin om te werken in je eigen buurt? Al eens gedacht aan onthaalouder worden? Ontdek al onze vacatures in Wilsele.

Pop-up onthaalouder

dinsdag 15 januari

Zorg Leuven en buurtwerk ’t Lampeke zorgen samen voor tijdelijke kinderopvang bij een pop-up onthaalouder. We zochten nog opvang voor enkele kindjes tijdens de vakantieperiode van hun onthaalouder. Omdat alle plaatsen in Leuven reeds volzet waren, zochten we zelf naar een creatieve oplossing. Buurtwerk ’t Lampeke stelde een leegstaand appartement ter beschikking, Zorg Leuven richtte het in en zorgde voor de nodige vergunningen en onze ‘vliegende’ onthaalouder van de dienst, die gewoonlijk bij zieke onthaalouders thuis ondersteunt, zorgt voor de opvang van de kindjes.

Nieuwe raad van bestuur zoekt drie externe deskundigen

dinsdag 8 januari

Om zo veel mogelijk extra expertise, kennis en samenwerking ook op het terrein mogelijk te maken, kiezen het nieuwe stadsbestuur en de Raad van Bestuur van Zorg Leuven ervoor om een unieke procedure te starten om externe en onafhankelijke bestuurders te betrekken. De nieuwe Raad van Bestuur verspreidt daarom een vacature voor drie externe deskundigen die mee inspiratie en richting zullen kunnen geven rond kinderopvang, thuiszorg, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, organisatiekunde en samenwerkingsverbanden en dit vanuit een brede kennis en met de nodige autoriteit.

Eerste Leuvense snoezelruimte in De Girafant

dinsdag 11 december

Jonge kinderen gebruiken al hun zintuigen om de wereld te ontdekken en zich te ontwikkelen. Bij baby’s en peuters met een specifieke zorgbehoefte verloopt dit proces moeizamer. Zij kunnen vanaf nu terecht in de prachtige snoezelruimte van Kindercentrum De Girafant (Nieuwe Kerkhofdreef 2, Leuven). Je vindt deze net naast het inclusieve kinderdagverblijf De Girafant en de speelplek van Huis van het Kind Leuven. Zo kunnen kindjes die meer intensieve zorg nodig hebben er vlot terecht.  

Mijn eigen baas zijn, is kinderspel: word onthaalouder

vrijdag 26 oktober

Mijn eigen baas zijn, is kinderspel. Zo is dat bij onze onthaalouders, omdat wij ze graag in de watten leggen! Wij zoeken nieuwe collega's en lanceren een campagne met 5 verschillende postkaarten waarop onze onthaalouders en opvangkindjes schitteren. Onthaalouder zijn is immers een prachtig beroep. Iedereen kan het worden! Je krijgt de kans om kinderen te zien groeien en om mee vorm te geven aan hun ontwikkeling. En daarin sta je nooit alleen, want Zorg Leuven legt je in de watten.