Chocomelk, soep en speculaas for life

De warmste week van Studio Brussel komt stilaan in zicht en ook wij bij Zorg Leuven willen je verwarmen. Wij schenken chocomelk en soep for life voor het goede doel. De opbrengst schenken we integraal aan vzw overdruksyndroom en Tarlov-cysten.

Waarom dit goed doel?

Voor Ine. Ine is een collega bij thuiszorg die lijdt aan deze pijnlijke ziekte en op deze manier willen we haar en haar lotgenoten een hart onder de riem steken.

Een Tarlov-cyste is een zenuwwortel die uitzet door verhoogde druk binnen in de zenuwwortel. Deze druk bevindt zich over de het hele ruggenmergkanaal en veroorzaakt zenuwpijn over het hele lichaam. De klachten verschillen van patiënt tot patiënt en van dag tot dag.

“Ik zou het huishouden willen doen, ik zou naar de winkel willen gaan, ik zou de kinderen willen gaan halen, ik zou willen wandelen. Ik zou, ik zou, ik zou… willen leven.” is een pakkende pakkende quote die Ine ons bezorgde in een verhaal over hoe een dag in haar leven eruit ziet.

Helaas is er nog maar heel weinig bekend over overdruksyndroom en Tarlov-cysten en wordt er amper onderzoek naar gedaan. Enkele lotgenoten bundelden hun krachten en richtten een vzw op om geld op te halen voor bijkomend onderzoek.

Hoe kan je meedoen?

Wil je onze warmste actie steunen, dan kan dat heel eenvoudig. Kom langs voor een dampende kopje chocomelk of een kommetje lekkere soep.

Soep for life

  • Van 26/11 tot 02/12: lokaal dienstencentrum Ter Putkapelle

  • Van 03/12 tot 08/12: lokaal dienstencentrum Ruelenspark

  • Van 10/12 tot 16/12: lokaal dienstencentrum Ter Vlierbeke
     

Speculaas for life

05/12: lokaal dienstencentrum Edouard Remy
 

Chocomelk for life

03/12: Zorg Leuven aan het gele huis bij woonzorgcentrum Edouard Remy
 

Warmathon

19/12: collega’s van Zorg Leuven nemen deel aan de warmathon in Leuven.