Studentendag Zorg Leuven maakt leerlingen warm voor een job in de zorgsector

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Zorg Leuven op dinsdag 17 september een studentendag. Tijdens deze dag worden leerlingen, die in het secundair onderwijs de richting verzorging volgen, warm gemaakt voor een job in de zorgsector bij Zorg Leuven. Volgende week dinsdag (op 24 september) organiseert Zorg Leuven een tweede studentendag.

Tijdens de studentendagen worden de leerlingen ondergedompeld in de dagelijkse praktijk van een woonzorgcentrum, de thuiszorg en een kinderdagverblijf. Na een welkomstwoordje door de directeur van woonzorgcentrum Ter Putkapelle, Sander Van Garsse, namen de studenten deel aan diverse, interactieve workshops waarbij zij op een praktijkgerichte wijze kennismaken met de verschillende jobs in de zorgsector.

Een 80-tal leerlingen (van het Koninklijk Atheneum Redinghof en het Sint-Angela Instituut) gingen in gesprek met de bewoners van woonzorgcentrum Ter Putkapelle en speelden samen met senioren spelletjes op de belevingstafels. Twee medewerkers van de thuiszorgdienst gaven tips en lieten de leerlingen tijdens rollenspelen zelf ervaren hoe te reageren in moeilijke situaties. De kinderbegeleidster gingen dan weer aan de slag met hun pedagogische visie en daagden de leerlingen uit om hun omgeving vanuit het perspectief van een kind te bekijken tijdens een fotochallenge.