Woonzorgcentrum Booghuys

Bouwen aan een nieuw woonzorgcentrum Booghuys

In het hartje van Leuven, naast de groene long van het stadspark, ademt de gezelligheid van woonzorgcentrum Booghuys.

Woonzorgcentrum Booghuys biedt plaats aan 73 bewoners. Er zijn drie wooneenheden, 'De Munt', 'De Zonnebloem' en 'De Klaproos' met elk leef- en ontspanningsruimtes. Twee woonzorgeenheden zijn afgestemd op bewoners met dementie en bewoners die een aangepaste omkadering vragen.

Na jaren intensief gebruik was het gebouw aan een grondige vernieuwing toe.  Zorg Leuven zal niet enkel het gebouw van het woonzorgcentrum vernieuwen, maar wil ook de inrichting en zorgorganisatie volledig afstemmen op bewoners met dementie. Omdat het huidige gebouw volledig tegen de vlakte gaat, hebben de bewoners en medewerkers voor de duur van de afbraak- en nieuwbouwwerken hun intrek genomen op drie afdelingen van het nabijgelegen woonzorgcentrum Edouard Remy.

Hier krijg je alvast een eerste blik op het toekomstige Booghuys:

(c) foto's: architectenbureau Ar-te

Hier kan je een kijkje nemen in onze kamers en faciliteiten in onze huidige locatie in woonzorgcentrum Edouard Remy.

Aan welke activiteiten kan je deelnemen?

In woonzorgcentrum Booghuys organiseren we veel activiteiten waaraan je individueel of in groep kunt deelnemen. Een kleine greep uit het activiteitenaanbod:

  • sensorische stimulatie
  • motorische stimulatie
  • bingonamiddag
  • bezoek aan het warenhuis
  • 'Blijf Fit' (groepsgymnastiek)
  • muzikale namiddag

Hoeveel kost een verblijf?

De dagprijzen kan je hieronder raadplegen in onze prijzenfiche.

Hoe kan je een aanvraag doen?

Familie, huisarts, de sociale dienst van het ziekenhuis,... maar ook jij zelf kan een aanvraag tot opname indienen.

Bezorg ons je aanvraagformulier. Na je aanvraag schrijven we je in op een wachtlijst. De datum van opname is afhankelijk van je volgnummer op deze lijst, je graad van zorgbehoevendheid en je geslacht.

Daarom vragen we om, bij inschrijving op de wachtlijst, een aanvraagdocument in te vullen en een evaluatie van jouw gezondheidstoestand te geven. Deze evaluatie kan je aanvragen bij je huisarts of specialist.

Wanneer kan je op bezoek komen?

Je kan dagelijks op bezoek komen, er zijn geen vaste bezoekuren. We vragen je enkel om respect te hebben voor de rust van de bewoners en we hebben liefst dat er geen bezoek komt tijdens de ochtendverzorgingen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt het gebouw gesloten tussen 20.00 uur en 07.00 uur.

Het woonzorgcentrum is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op wandelafstand vind je gratis parkeergelegenheid.

Wil je vrijwilliger worden?

Zorg Leuven heeft binnen zijn verschillende ouderenvoorzieningen een uitgebreide dienstverlening. En daar zit vast wel iets bij waar jij je goed bij voelt. Een bezoek brengen aan een eenzame bewoner of een bewoner voorlezen uit de krant, mee boodschappen doen, bewoners begeleiden bij activiteiten, consultaties of uitstappen, helpen bij de animatie, openhouden van de cafetaria ...

Om alles in goede banen te leiden, sluit Zorg Leuven een samenwerkingsovereenkomst af met de vrijwilligers. Deze overeenkomst biedt een aantal zekerheden voor de vrijwilliger.

Zo bieden wij onze vrijwilligers:

  • onkostenvergoeding
  • verzekering burgerlijke aansprakelijkheid
  • ongevallenverzekering
  • gratis en vrijwillige deelname aan vorming- en begeleidingsinitiatieven

Alle informatie over de vrijwilligerswerking in woonzorgcentrum Booghuys vind je in deze beknopte vrijwilligersfolder Zorg Leuven of in deze uitgebreidere vrijwilligersbrochure.

Ontdek hier welke vrijwilliger we momenteel zoeken.

Betalingsverbintenis

Bij opname in een woonzorgcentrum zal er steeds een borgstelling gevraagd worden. Men wil er zeker van zijn dat de facturen van een resident betaald zullen worden.
Niet iedereen beschikt echter over voldoende middelen. En wat als er geen partner, kind of familie is die zich wenst op te geven als borgsteller? In dat geval kan je als inwoner van Leuven een beroep doen op het Team Betalingsverbintenissen Woonzorgcentra . Deze dienst gaat na of je in aanmerking komt voor een betalingsverbintenis, met andere woorden dat het OCMW zich borg stelt bij het rustoord.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Team Betalingsverbintenissen Woonzorgcentra .

Booghuys: tijdelijk adres

Andreas Vesaliusstraat 10 bus 0101
3000 Leuven

50.8744504, 4.7066479

Directeur