Nieuws

Dag van de Mantelzorg 2019

donderdag 20 juni

Mantelzorger worden overkomt je doordat iemand uit je omgeving zorgbehoevend wordt: een partner, een kind, een broer of zus, een vriend(in) of zelfs een buur.  Voor de professionele hulpverlening vormen mantelzorgers heel waardevolle partners. Zij vervullen allerlei taken in en rond het huis, en zijn een belangrijke sociale steun en aanspreekpunt, zowel voor de hulpverlener als voor de zorgbehoevende. Anderzijds  betekent mantelzorg ook steeds een balans zoeken tussen verschillende rollen die zij vervullen als verzorgende, partner, werknemer, (groot)ouder, …. Zorg Leuven vond dan ook dat de mantelzorgers van Leuven een verwenmoment verdienden om even de batterijen te kunnen opladen. Zij zijn onze partners, onze echte helden!

Uniek project: kinderopvang in woonzorgcentrum Ter Putkapelle

donderdag 20 juni

Door de interne bundeling van krachten op gebied van kinderopvang en ouderenzorg maakt Zorg Leuven binnenkort nog meer mogelijk. In een nieuw uniek project heeft de organisatie zich voorgenomen om over de afdelingen en generaties heen de handen in elkaar te slaan. In het woonzorgcentrum Ter Putkapelle in Wilsele zal er een ruimte huiselijk ingericht worden voor de opvang van 13 kinderen. Kinderen en de oudere bewoners zullen elk hun eigen leefruimte en privacy hebben, maar wel de mogelijkheid om elkaar op te zoeken en leuke dingen te doen samen.

Proefproject dringende kinderopvang bij onthaalouders

maandag 13 mei

In Leuven hebben heel wat gezinnen nood aan kinderopvang en worden er grote inspanningen gedaan om hieraan tegemoet te komen. Toch blijft een aantal gezinnen nog in de kou staan. Specifieke doelgroepen vallen bij de reguliere toewijzing van plaatsen soms uit de boot. Zowel Leuvense kribbes als onthaalouders voorzien al plaatsen voor ouders die Nederlandse les, een cursus inburgering of een opleiding van OCMW of VDAB volgen. Maar het huidige aanbod volstaat niet of de aangeboden oplossing is niet altijd passend voor de opvangvraag, zo blijkt uit de noodlijst die het loket kinderopvang van de stad bijhoudt.

Dit was Dag van de Zorg 2019

dinsdag 9 april

Op de Dag van de Zorg kon je oud Wilsele in de expo "Ons dorp doorheen de jaren" herbeleven en een assistentiewoning of een kamer in het woonzorgcentrum bezoeken. Aan de algemene stand stelden we de dienstverlening van Zorg Leuven voor. Bij de stand van de personeelsdienst kon men zich informeren over onze openstaande vacatures. In de kleinere lokalen plaatsten de verschillende departementen zich in de kijker. Dat deden ze aan de hand van beweegsessies, een heuse kinderkamer met fruitpap, een buurtwerkspel en een levensgrote beleeftafel. Voor de jongsten was er kindergrime, een springkasteel, volksspelen en nog veel meer.

Dag van de Zorg 2019

maandag 4 maart

Ontdek ons dorp in Ter Putkapelle tijdens de Dag van de Zorg 2019.

Herbeleef oud Wilsele in de expo "Ons dorp doorheen de jaren", bezoek een assistentiewoning of een kamer in het woonzorgcentrum.

Breng gerust familie en vrienden mee. Wij voorzien taart, koffie en een gratis wafel voor elke bezoeker. Voor de jongsten voorzien we kindergrime, een springkasteel, volksspelen en nog veel meer. Zin om te werken in je eigen buurt? Al eens gedacht aan onthaalouder worden? Ontdek al onze vacatures in Wilsele.