Nieuws

Sluitingsdagen eindejaarsperiode

maandag 20 november

Thuiszorg

  • 25 december en 1 januari gesloten.
  • Op 26 december en 2 januari is er een gewone (verminderde) dienstverlening en is de dienst telefonisch bereikbaar.
     

Kinderopvang

De kinderdagverblijven De Girafant, Heuvelhof en De Ketteflet zullen gesloten zijn op:

  • 25 december tot en met 2 januari

Gezinsopvang (Dienst voor Opvanggezinnen en Teledienst oppas ziek kind) is gesloten op:

  • 25 december tot en met 2 januari

Ouderenzorg

De lokale dienstencentra zullen gesloten zijn op:

  • 25 december
  • 26 december
  • 1 januari
  • 2 januari

Back to the '60s: Zorg Leuven 60 jaar thuis in de beste zorg op maat

woensdag 25 oktober

Elke dag opnieuw zetten 241 medewerkers van Zorg Leuven zich in voor toegankelijke, betaalbare, vriendelijke en kwaliteitsvolle zorg aan huis. Hierdoor kunnen alle Leuvenaars een beroep doen op gezinszorg, kraamzorg, poetsdienst, maaltijden aan huis, oppashulp en klusjesdienst. Zo engageert Zorg Leuven zich intussen al 60 jaar voor de beste persoonlijke zorg bij je thuis. Bovendien wil de thuiszorg van Zorg Leuven zich profileren als een vooruitstrevende en innovatieve dienstverlening binnen de openbare sector met pilootprojecten zoals Casa Cura, de opstart van de nieuwe dienstverlening kraamzorg of de extra investeringen in geestelijke gezondheidszorg.

OCMW en Zorg Leuven maken extra middelen vrij voor geestelijke gezondheidszorg, mantelzorg en betaalbaar wonen

vrijdag 20 oktober

Vanaf 2018 zullen OCMW en Zorg Leuven jaarlijks ruim 1,4 miljoen euro vrijmaken voor bijkomend nieuw sociaal beleid. Die extra beleidsruimte maakt investeringen in geestelijke gezondheidszorg, mantelzorg, levensbestendig wonen en extra huurpremies en -subsidies mogelijk.

Kijkdagen Zorg Leuven

maandag 16 oktober

In de maand november organiseert Zorg Leuven kijkdagen in het Booghuys, Edouard Remy, het centrum voor kortverblijf Edouard Remy, Ruelenspark, Ter Putkapelle en Ter Vlierbeke. Je hebt er de mogelijkheid om de assistentiewoningen te bezichtigen, vragen te stellen, je op de wachtlijst in te schrijven, een kijkje te nemen in het centrum voor kortverblijf en in het woonzorgcentrum.

Zorg Leuven opent nieuw lokaal dienstencentrum

vrijdag 29 september

Vandaag opent Zorg Leuven een nieuw lokaal dienstencentrum Edouard Remy. Hiermee krijgt zorgsite Edouard Remy, een van de oudste in Vlaanderen, een nieuwe ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en gebruikers.

Lokaal dienstencentrum (LDC) Edouard Remy is daarmee het vierde LDC van Zorg Leuven. Deze LDC’s bieden de buurt een waaier aan activiteiten aan, met bijzondere aandacht voor senioren en thuiszorggebruikers. Zij kunnen in de vier lokale dienstencentra terecht voor informatie en advies, ontspannings- en vormingsactiviteiten en zorg op maat.

Jury onthult winnaars van selfiewedstrijd voor jobstudenten

maandag 25 september

De drie winnaars zijn bekend! Deze zomer konden de jobstudenten van Zorg Leuven en OCMW Leuven deelnemen aan onze selfiewedstrijd. Opdracht: maak een leuke selfie op de werkvloer. Milan, Kirsten en Gaël wisten de jury te overtuigen en kunnen hun zomer afsluiten met een gratis duofilmticket. Proficiat! Wil jij ook bij ons aan de slag? Kijk dan snel op www.zorgleuven.be/vacatures.

OHL op bezoek in WZC Edouard Remy en WZC Booghuys

dinsdag 29 augustus

De spelers van voetbalploeg Oud-Heverlee (OHL) zijn een bezoek komen brengen aan de bewoners van de woonzorgcentra Edouard Remy en Booghuys van Zorg Leuven. Ze zorgden voor een persoonlijk ontmoetingsmoment, zodat de bewoners samen met hun favoriete speler op de foto konden. OHL doet al jaren een inspanning om ouderen bij het voetbal te betrekken. Zo kunnen de bewoners van de woonzorgcentra van Zorg Leuven gratis naar hun thuismatchen komen kijken. Ook het komende seizoen zijn ze van harte welkom.

Internationale Modderdag

woensdag 28 juni

Kinderdagverblijven Zorg Leuven experimenteren met modder op Internationale Modderdag

Vandaag op Internationale Modderdag spelen duizenden kinderen in heel België met zand en water. Voor het tweede jaar op rij nemen ook de kinderdagverblijven van Zorg Leuven deel aan de Modderdag. Dan ontdekken kinderen opnieuw wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

Dag van de mantelzorg - ontspannen & ontmoeten

vrijdag 23 juni

In het kader van de vermaatschappelijking van de zorg wordt er steeds meer in de richting van mantelzorgers gekeken wanneer een zorgbehoevend persoon thuis hulp nodig heeft. Maar wie houdt de draagkracht van mantelzorgers in de gaten? Hoe kunnen we hen zo goed mogelijk ondersteunen en waardering geven?

Op de dag van de mantelzorg, vrijdag 23 juni 2017, geven we niet enkel een teken van waardering en erkenning, maar zorgen we ook voor bekendmaking van het ondersteunende aanbod en de afstemming van nieuwe zorginnovaties. Hiernaast is er ook ruimte voor ontspanning.