Nieuws

Bedankt vrijwilligers!

maandag 5 maart

"Dankzij onze gewaardeerde inbreng kunnen wij meer mogelijk maken. Met een verwenkoffie of verschillende smaken thee laten we bewoners en bezoekers genieten van een tavernegevoel in onze cafetaria!" Vrijwilligers Guy en Hans zetten zich belangeloos in in De Pintelier in woonzorgcentrum Edouard Remy.

Bewoners woonzorgcentrum Ter Vlierbeke en leerlingen van onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers blijven samen fit. Stem op ons voor het zorgverhaal 2018.

maandag 29 januari

Een Blijf Fit-moment tussen de bewoners van woonzorgcentrum Ter Vlierbeke en leerlingen van een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers creëert een speciale band en wederzijds respect. Stem ons tot zorgverhaal van het jaar! Stemmen kan op https://www.rodekruis.be/stem-voor-het-zorgverhaal-2018/zorg-leuven-3/ tot en met 12 maart.

Hoe een eenvoudige koffiekar zorgt voor een gezelligere buurt! Stem op ons voor het zorgverhaal 2018.

maandag 29 januari

De koffiekar van lokaal dienstencentrum Ter Vlierbeke is een succesvol buurtproject dat de bewoners dichter bij elkaar brengt. Stem ons tot zorgverhaal van het jaar! Stemmen kan op https://www.rodekruis.be/stem-voor-het-zorgverhaal-2018/zorg-leuven-2/ tot en met 12 maart.

Sluitingsdagen eindejaarsperiode

maandag 20 november

Thuiszorg

  • 25 december en 1 januari gesloten.
  • Op 26 december en 2 januari is er een gewone (verminderde) dienstverlening en is de dienst telefonisch bereikbaar.
     

Kinderopvang

De kinderdagverblijven De Girafant, Heuvelhof en De Ketteflet zullen gesloten zijn op:

  • 25 december tot en met 2 januari

Gezinsopvang (Dienst voor Opvanggezinnen en Teledienst oppas ziek kind) is gesloten op:

  • 25 december tot en met 2 januari

Ouderenzorg

De lokale dienstencentra zullen gesloten zijn op:

  • 25 december
  • 26 december
  • 1 januari
  • 2 januari

Back to the '60s: Zorg Leuven 60 jaar thuis in de beste zorg op maat

woensdag 25 oktober

Elke dag opnieuw zetten 241 medewerkers van Zorg Leuven zich in voor toegankelijke, betaalbare, vriendelijke en kwaliteitsvolle zorg aan huis. Hierdoor kunnen alle Leuvenaars een beroep doen op gezinszorg, kraamzorg, poetsdienst, maaltijden aan huis, oppashulp en klusjesdienst. Zo engageert Zorg Leuven zich intussen al 60 jaar voor de beste persoonlijke zorg bij je thuis. Bovendien wil de thuiszorg van Zorg Leuven zich profileren als een vooruitstrevende en innovatieve dienstverlening binnen de openbare sector met pilootprojecten zoals Casa Cura, de opstart van de nieuwe dienstverlening kraamzorg of de extra investeringen in geestelijke gezondheidszorg.

OCMW en Zorg Leuven maken extra middelen vrij voor geestelijke gezondheidszorg, mantelzorg en betaalbaar wonen

vrijdag 20 oktober

Vanaf 2018 zullen OCMW en Zorg Leuven jaarlijks ruim 1,4 miljoen euro vrijmaken voor bijkomend nieuw sociaal beleid. Die extra beleidsruimte maakt investeringen in geestelijke gezondheidszorg, mantelzorg, levensbestendig wonen en extra huurpremies en -subsidies mogelijk.