Nieuws

Kinderdagverblijf De Girafant blaast 10 kaarsjes uit

dinsdag 29 september

10 jaar geleden opende kinderdagverblijf De Girafant voor het eerst zijn deuren. Daarom organiseert Zorg Leuven samen met en voor de opvangkinderen, hun ouders en de medewerkers van het kinderdagverblijf op dinsdag 29 september een coronaproof verjaardagsfeest. Een heuse kinderboerderij strijkt neer in de voortuin van het kinderdagverblijf om er een onvergetelijke dag van te maken.

Bewoner woonzorgcentrum Ter Vlierbeke besmet met het coronavirus

dinsdag 29 september

UPDATE 08/10/2020: WZC Ter Vlierbeke is vrij van besmettingen.

Zondagavond testte een bewoner van woonzorgcentrum Ter Vlierbeke positief. We ontdekten de besmetting via contact tracing, waardoor we onmiddellijk een test gedaan hebben. De bewoner vertoont geen symptomen en stelt het goed.  

De draaiboeken liggen klaar en de procedures worden gevolgd. Al het nodige is onmiddellijk in werking gesteld. Alle medebewoners zijn getest en blijken gelukkig niet besmet te zijn. De medewerkers die op deze afdeling werken of vorige week gewerkt hebben, worden vanmiddag getest.

De bewoners, families en medewerkers zijn onmiddellijk ingelicht en worden met de nodige ondersteuning omringd.

Virtueel praatcafé dementie

dinsdag 1 september

Woensdag 23 september 2020 om 16.00

Ben je mantelzorger van een persoon met dementie? Maak je je zorgen of heb je je zorgen gemaakt tijdens de COVID-19-crisis over je eigen welzijn of dat van je geliefde? Zit je nog met enkele prangende vragen of bekommernissen waar je geen antwoord op vindt? Wil je graag van mening wisselen met andere mantelzorgers en andere experten?

Aanpassing bezoekersregeling woonzorgcentra naar aanleiding van stijgende coronacijfers

vrijdag 24 juli

Naar aanleiding van het stijgend aantal COVID-19-besmettingen beslisten we bij Zorg Leuven om onze maatregelen omtrent het bezoek in onze woonzorgcentra opnieuw aan te scherpen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

We sommen in dit artikel de concrete maatregelen voor je op.

Dag van de mantelzorg

dinsdag 23 juni

Naar jaarlijkse gewoonte wou Zorg Leuven naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg al haar mantelzorgers een verwendag aanbieden. De huidige coronacrisis stak daar evenwel een stokje voor. Meer zelfs, de afgelopen maanden waren voor veel mantelzorgers extra zwaar. Hoog tijd om stil te staan bij de impact van deze uitzonderlijke periode op onze mantelzorghelden.

Je kan je vanaf nu aanmelden voor kinderdagverblijf DoRemy

vrijdag 5 juni

In januari 2021 opent het nieuwe kinderdagverblijf in de binnenstad van Leuven zijn deuren. 50 nieuwe plaatsen zullen hier voorzien worden. Het nieuwe kinderdagverblijf werd naast het woonzorgcentrum Edouard Remy gebouwd waarbij sterk ingezet zal worden op het versterken van de verbondenheid tussen de generaties. De tuin van het kinderdagverblijf grenst aan de cafetaria van het woonzorgcentrum en zal in het weekend opengesteld worden zodat de jongste bezoekers van het woonzorgcentrum hier ook gebruik van kunnen maken.

#IedereenZiA

maandag 27 april

De Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) reikt tweejaarlijks een Zorg In Actie award (ZiA) uit. Hiermee bekroont ze de creativiteit en inzet van lokale besturen voor kwalitatieve thuis- en ouderenzorg. Normaal kan slechts één lokaal bestuur de ZiA in de wacht slepen. Maar in deze uitzonderlijke periode is het onmogelijk om uit alle acties één winnaar te kiezen. Daarom besloot de VVSG om alle publieke zorgdiensten in de bloemetjes te zetten. Dit jaar is #iedereenZiA! Want dankzij hun moed en doorzettingsvermogen blijven mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Robot James faciliteert videochatten voor bewoners woonzorgcentrum Edouard Remy

donderdag 23 april

Robot James doet vandaag zijn intrede op de COVID-19-afdeling in woonzorgcentrum Edouard Remy. James is helemaal afgezakt vanuit Oostende om de bewoners van het WZC een hart onder de riem te steken. Sinds het woonzorgcentrum zijn deuren sloot op 11 maart, leerde het zorgpersoneel de bewoners kennismaken met nieuwe technologieën zoals het gebruik van een videochat om contact te houden met hun familie en vrienden. Nu kunnen de bewoners een beroep doen op een robot die van kamer tot kamer gaat om hen rechtstreeks naar de huiskamer van hun familie te brengen. De robot, die luistert naar de naam James, is een initiatief van de Oostendse firma Zorabots dat gratis 70 robots uitleent aan woonzorgcentra tijdens de coronacrisis.