Nieuws

Praatcafé dementie: Ethische dilemma's in de zorg voor mensen met dementie met Herman Wauters

maandag 2 december

Donderdag 5 december 2019 om 13.30 uur | Ter Vlierbeke

Ethische dilemma’s zijn niet meer weg te denken uit de zorg voor personen met dementie. Voorbeelden van dilemma’s in de zorg kunnen betrekking hebben op onder meer de draagkracht bij waarheidsmededeling, fixatie, bemoeizorg, zorgtechnologie, sondevoeding, levenseindekwesties,...

Kijkdagen najaar 2019

vrijdag 27 september

In de maand november organiseert Zorg Leuven kijkdagen in Ter Vlierbeke, Ter Putkapelle, Ruelenspark, Edouard Remy en Booghuys. Kom gerust eens langs! Je hebt er de mogelijkheid om de assistentiewoningen te bezichtigen, vragen te stellen, je op de wachtlijst in te schrijven, een kijkje te nemen in het woonzorgcentrum en in het lokaal dienstencentrum.

Studentendag Zorg Leuven maakt leerlingen warm voor een job in de zorgsector

woensdag 25 september

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Zorg Leuven op dinsdag 17 september een studentendag. Tijdens deze dag worden leerlingen, die in het secundair onderwijs de richting verzorging volgen, warm gemaakt voor een job in de zorgsector bij Zorg Leuven. Volgende week dinsdag (op 24 september) organiseert Zorg Leuven een tweede studentendag.

VACATURE : COORDINEREND EN RAADGEVEND ARTS (CRA)

vrijdag 6 september

Om een goede dienstverlening te garanderen zijn we voor onze woonzorgcentra te Wilsele en Kessel-Lo op zoek naar een coördinerend en raadgevend arts op zelfstandige basis.  Solliciteer uiterlijk op 6 oktober 2019 via e-mail aan HR@zorgleuven.be. Voeg een korte motivatiebrief en je CV toe en naar welk woonzorgcentrum je interesse uitgaat. Vervolgens contacteert de betreffende directeur je voor een gesprek.

ARTHUR – een levensverhaal als geen ander

woensdag 28 augustus

Vandaag stelt Denise Keustermans haar boek ARTHUR – een levensverhaal als geen ander voor in woonzorgcentrum Ter Vlierbeke. Het boek vertelt, zoals de titel doet uitschijnen, het levensverhaal van Arthur Meurrens (90), die in Ter Vlierbeke verblijft. Arthur Meurrens werd geboren in 1929 en kreeg als jonge baby kinderverlamming. Ondanks zijn beperking – hij heeft nooit kunnen lopen en zit zijn hele leven al in een rolstoel – is Arthur Meurrens een actieve man met een positieve ingesteldheid.