Nieuws

Gloednieuw woonzorgcentrum Booghuys brengt warme zorg en hoogtechnologische snufjes samen

dinsdag 19 januari

Vandaag nemen de eerste 49 bewoners hun intrek in het gloednieuwe woonzorgcentrum Booghuys, in het centrum van Leuven. De bewoners komen er thuis in een vernieuwend concept van kleinschalig genormaliseerd wonen waarbij de indrukwekkende technologie hen in hun zelfstandigheid zal ondersteunen.

Nieuw kinderdagverblijf DoRemy opent de deuren met 50 extra kinderopvangplaatsen

donderdag 7 januari

Een openingsfeest was door de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus niet mogelijk, maar deze week opende DoRemy, het gloednieuwe kinderdagverblijf van Zorg Leuven, de deuren. De eerste zeven kindjes werden maandag warm onthaald door de kinderbegeleiders in de indrukwekkende nieuwbouw. Met de start van DoRemy krijgt Leuven er 50 extra opvangplaatsen bij, als deel van het masterplan kinderopvang van de stad.

Woonzorgcentrum Edouard Remy werkt trots mee aan de tweede pilootvaccinatie in Vlaams-Brabant

woensdag 30 december

Vandaag worden de bewoners van woonzorgcentrum Edouard Remy  van Zorg Leuven gevaccineerd tegen het coronavirus. Bij Zorg Leuven zijn ze dan ook verheugd om met deze proefdag bij te dragen aan de nationale vaccinatiecampagne die op 5 januari 2021 uit de startblokken schiet.

Sluiting kinderopvang

donderdag 17 december

Kinderdagverblijven:

Collectief gesloten van 25 december tot en met 3 januari.

Teledienst oppas ziek kind:

Gesloten van woensdag 24 december tot en met zondag 3 januari.
Vanaf zondagavond 3 januari wordt er terug avondpermanentie voorzien (van 20u00 tot 21u00) om je aanvragen voor oppas ziek kind te beantwoorden.

'Beats of love' strijkt neer in woonzorgcentrum Edouard Remy

donderdag 10 december

Studio Brussel organiseert naar jaarlijkse gewoonte De Warmste Week. Dit jaar zal die Warmste Week er net iets anders uitzien, maar in de week voor kerst mag jij wel de muziek kiezen die ze bij Studio Brussel gaan draaien.

Met jouw verzoekplaat, jouw ‘Beats of love’, kan je tijdens De Warmste Week iemand op een bijzondere manier bedanken die voor jou in dit lastig jaar en in deze moeilijke periode iets speciaal heeft betekend of die voor jou het verschil maakt.

Stickeractie zorgzame buur(t)

woensdag 9 december

Wil jij graag een naaste of verre buur helpen? Niet alleen in deze zware coronaperiode, maar ook later, wanneer we terug samen in normale omstandigheden kunnen leven, zullen er buren zijn die een helpende hand kunnen gebruiken.

Daarom organiseren wij bij Zorg Leuven onze stickeractie ‘Zorgzame buur(t)'.

Zorg Leuven staat UZ Leuven en Heilig Hart ziekenhuis bij in het opvangen van herstellende COVID-patiënten

vrijdag 27 november

De druk op de ziekenhuizen is groot. Daarom bekeek Zorg Leuven of ze tijdelijk enkele post-COVID-patiënten kan opnemen en verzorgen in haar woonzorgcentra om hen de kans te geven verder te revalideren zolang ze nog niet naar huis kunnen. Woonzorgcentra Ter Putkapelle en Edouard Remy kunnen elk tijdelijk de zorg opnemen voor vier post-COVID-patiënten.

Leven in een woonzorgcentrum in coronatijden: psychosociale ondersteuning van bewoners van woonzorgcentrum

vrijdag 27 november

De coronacrisis heeft ieders leven dooreen geschud. Ook mentaal weegt de situatie door. Dat is zeker ook het geval voor mensen die in een woonzorgcentrum wonen. Afstand moeten houden, weinig of geen bezoek kunnen ontvangen en afscheid nemen van andere bewoners: emotioneel en mentaal vraagt deze situatie erg veel. Het is belangrijk om samen te kunnen verwerken wat er gebeurd is en nog gebeurt.

Nieuwe bezoekersregeling woonzorgcentra

donderdag 29 oktober

Op dinsdag 27 oktober scherpte de Vlaamse regering de regels die gelden in het woonzorgcentrum aan en besliste om het aantal bezoekers per bewoner te beperken.

Voor Zorg Leuven staan het welzijn en de veiligheid van onze bewoners voorop. Bezoek is voor hen ontzettend belangrijk. Met onze woonzorgcentra willen we zo goed mogelijk tegemoet komen aan de veiligheidsmaatregelen én de wensen van de bewoners. Daarom beperken we bezoek tot twee personen die steeds een mondmasker dragen en minstens anderhalve meter afstand houden, maar die wel beide om de twee weken mogen wisselen.