Aanpassing bezoekersregeling woonzorgcentra naar aanleiding van stijgende coronacijfers

Naar aanleiding van het stijgend aantal COVID-19-besmettingen beslisten we bij Zorg Leuven om onze maatregelen omtrent het bezoek in onze woonzorgcentra opnieuw aan te scherpen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Concreet gaat het om volgende maatregelen:

  • Bezoekers zijn nog steeds welkom, maar het bezoek vindt plaats in een gemeenschappelijke ruimte. Als de directeur van het woonzorgcentrum oordeelt dat dit voor de bewoner in kwestie onmogelijk is, organiseren we dit bezoek uitzonderlijk op de afdeling.
  • Als je op bezoek wenst te komen, maak je vooraf een afspraak.
  • Alle afspraken zijn beperkt in tijd.
  • Respecteer alle hygiëneregels: ontsmet je handen, hou voldoende afstand en draag een mondmasker.
  • Wij moedigen onze bewoners aan om zoveel mogelijk ook een mondmasker te dragen waar dit kan.
  • Onze bewoners kunnen gebruik blijven maken van de tuin. Als de omgeving van het woonzorgcentrum dit toelaat, kan het bezoek ook buiten plaatsvinden en kunnen bezoekers in de directe omgeving van het woonzorgcentrum gaan wandelen.
  • Onze bewoners kunnen nog steeds terecht in de cafetaria van hun woonzorgcentrum.

Enkel in woonzorgcentra Ter Putkapelle en Ter Vlierbeke kunnen ook bezoekers daar terecht, aangezien in deze twee woonzorgcentra de bezoekersregeling daar georganiseerd wordt. In woonzorgcentra Edouard Remy en Booghuys zijn enkel bewoners welkom in de cafetaria. Hun bezoekers worden elders ontvangen.

Deze maatregelen gelden vanaf maandag 27 juli 2020.

We doen er alles aan om de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van onze bewoners, hun bezoekers en medewerkers te verzekeren. Graag rekenen we ook op jullie medewerking om samen extra voorzichtig te blijven.