Nog geen bezoek mogelijk in onze woonzorgcentra

Woensdag 15 april besliste de Nationale Veiligheidsraad dat bewoners van woonzorgcentra voortaan opnieuw één bezoeker mogen ontvangen.

Daarnaast nemen we akte van de verklaring van minister Wouter Beke waarin hij stelt dat de praktische uitvoering van deze maatregel nog bekeken moet worden met de sector.

Wij hebben begrip voor de intentie van deze maatregel. We zijn ook blij dat de bezorgdheden die we allen samen delen om onze bewoners ook fysiek terug dichterbij familie of vertrouwde personen te krijgen gehoord worden.

Alleen om dit terug mogelijk te maken vragen we nog even de tijd om dit goed te kunnen voorbereiden rekening houdend met de veiligheid van alle bewoners en medewerkers en de manier waarop het virus zich verspreidt.

Momenteel zijn we genoodzaakt om bezoekers nog op afstand te houden en daarom laten we nu nog geen bezoekers toe in onze woonzorgcentra.

In afwachting van verdere richtlijnen van Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke schatten wij in dat bezoek hoogstwaarschijnlijk niet voor 3 mei mogelijk zal zijn. Tegen dan evalueren we de situatie in onze woonzorgcentra opnieuw en brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

Stap voor stap gaan we kijken hoe we samen uit deze moeilijke situatie geraken. We vragen jullie begrip en blijvend vertrouwen dat wij op de best mogelijke manier de zorgen voor onze bewoners opnemen. We blijven voorlopig digitaal of telefonisch in contact met jullie.