Andere informatie nodig?

Vrijwilliger maaltijdbegeleiding woonzorgcentrum Booghuys

Woonzorgcentrum Booghuys ligt in het centrum van Leuven en biedt plaats aan 70 bewoners. Om onze bewoners een aangename, boeiende en huiselijke leefomgeving te bieden, organiseren we diverse activiteiten. Op onze afdelingen werken personeel en vrijwilligers samen om onze bewoners een leuke dag te bezorgen.

Waarom werken we met vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn een grote meerwaarde bij Zorg Leuven. Ze zorgen voor die extraatjes die voor onze bewoners veel verschil maken. Vrijwilligers maken tijd voor onze bewoners, geven hen aandacht en helpen hen op weg. We werken graag samen met vrijwilligers, omdat ze van nature sociaal en gemotiveerd zijn.

Wat doe je als vrijwilliger maaltijdbegeleiding?

Je helpt bij de voorbereidingen van het ontbijt, van 08.00 tot 09.30u, en de avondmaaltijden, van 16.45 tot 18.00u. Je dekt bijvoorbeeld de tafel, je smeert boterhammen voor onze bewoners of reikt hen drinken aan, je stimuleert de bewoners om te eten, je ruimt af en maakt de tafels proper. Samen maken we van een maaltijd een gezellig moment. Dat kan met leuke babbels, door muziek op te zetten of wat te vertellen uit de krant.

Maak deel uit van onze vrijwilligersploeg!

Je komt terecht in een organisatie waar vrijwilligerswerk leeft en goed ondersteund wordt. Elk jaar maken we werk van een leuke sfeer met een etentje en een receptie voor alle vrijwilligers. We bieden ook vormingen aan, bijvoorbeeld over dementie of het hanteren van een rolstoel. Elke vrijwilliger heeft zowat z’n taak in onze ploeg. We weten namelijk dat vrijwilligerswerk best vertrekt vanuit je eigen interesse.

Heb je interesse?

Heel fijn! Kom gerust eens langs bij woonzorgcentrum Booghuys, Andreas Vesaliusstraat 10 bus 0101 in Leuven.