Andere informatie nodig?

Vrijwilliger voor mobiele diensten woonzorgcentrum Edouard Remy

Woonzorgcentrum Edouard Remy ligt in het centrum van Leuven en biedt plaats aan 182 bewoners. Om onze bewoners een aangename, boeiende en huiselijke leefomgeving te bieden, organiseren we diverse activiteiten. Op onze afdelingen werken personeel en vrijwilligers samen om onze bewoners een leuke dag te bezorgen.

Waarom werken we met vrijwilligers?

Vrijwilligers zijn een grote meerwaarde bij Zorg Leuven. Ze zorgen voor die extraatjes die voor onze bewoners veel verschil maken. Vrijwilligers maken tijd voor onze bewoners, geven hen aandacht en helpen hen op weg. We werken graag samen met vrijwilligers, omdat ze van nature sociaal en gemotiveerd zijn.

Wat doe je als vrijwilliger voor mobiele diensten?

Hou je van een babbeltje met senioren? Breng je hen graag wat vertier of een leuke bezigheid? Maak je graag dat kleine verschil, dat zoveel betekent? Onze BIB, het winkeltje of spelletjeskar hebben je nodig! Een tijdje geleden begonnen we met ons mobiele winkeltje “Het Kar-foerke”. Dit werd een groot succes. Onze senioren vinden het leuk om eens wat lekkers te kopen, en ze houden er van als vrijwilligers langs komen op de afdeling of op de kamer.

Je krijgt hulp van de animatoren en van de afdeling, zodat je onze mensen en de werking kan leren kennen. Het engagement kunnen we samen bekijken: je kan één keer per week, eens om de twee weken of een keer per maand komen helpen.

Maak deel uit van onze vrijwilligersploeg!

Je komt terecht in een organisatie waar vrijwilligerswerk leeft en goed ondersteund wordt. Elk jaar maken we werk van een leuke sfeer met een etentje en een receptie voor alle vrijwilligers. We bieden ook vormingen aan, bijvoorbeeld over dementie of het hanteren van een rolstoel. Elke vrijwilliger heeft zowat z’n taak in onze ploeg. We weten namelijk dat vrijwilligerswerk best vertrekt vanuit je eigen interesse. Heb je eerder zin om te helpen in ons restaurant en cafetaria, of help je graag bij uitstappen? Laat het ons weten!

Heb je interesse?

Heel fijn! Kom gerust eens langs bij woonzorgcentrum Edouard Remy, Andreas Vesaliusstraat 10/1 in Leuven, bel 016 24 84 20 of mail naar edouardremy@zorgleuven.be. We zoeken samen naar een leuke vrijwilligersuitdaging voor jou.